diumenge, 8 de març de 2015

WOMEN For Waits (part two: 2006-2007)

"In politics, if you want anything said, ask a man. If you want anything done, ask a woman."  
Margaret Thatcher 

(again, Maggie was sometimes right...)
 

8 MARÇ - DIA INTERNACIONAL DE LES DONES 


If you want to check WOMEN For Waits part one (Waiting For Waits 2010, 2009 & 2008) you can click ->HERE<-

Segona entrega de cançons interpretades per dones que ens van ajudar a esperar Tom Waits a Mallorca, en les edicions del Waiting For Waits 2007 i 2006 (la primera entrega, amb les edicions del WFW 2010, 2009 i 2008, la podeu consultar fent clic ->AQUÍ<-)

1) Dayna Kurtz  - WFW2007 (x 2) Dues vegades va actuar a Palma l´any 2007, i les dues va penjar el cartell de "sold-out". El desembre al Teatre Xesc Forteza, i el febrer al Conservatori de Palma

La seva primera visita al Waiting For Waits havia estat l´estiu del 2004 (per recomenació d´Ignasi Julià del Ruta 66). 
I també va participar en la darrera edició del WFW (any 2010).

Aquest és un video d´un tema nou de la musa absoluta d´aquells 10 anys d´espera a Tom Waits...

If I Go First, DAYNA KURTZ ("Rise and Fall" - 2015) 
official video by Louie Ludwig 2) Josephine Foster  - WFW2007 


Va actuar a Sa Congregació (Sa Pobla) el juliol de 2007, acompanyada de la seva parella: Victor Herrero


Video #2 - "Síntesis de la existencia" Josephine Foster 
amb els germans Victor & José Luis Herrero3) Marissa Nadler  - WFW2007


Va actuar al Claustre del Convent de Muro  el juliol de 2007, telonejant Bill Elm/Friends Of Dean Martinez.

anècdota 1: doble concert per olvidar, en el que després de no dormir vaig enviar un mailing demanant disculpes als assistents...si en voleu una còpia crec que en Simó Vall (guitarrista de Toni Monserrat Inc., Murder In The Barn i BB Sin Sed) encara el guarda;

anècodota 2: Max també va assitir a aquell concert, i allà varem parlar del disseny del póster per l´edició següent (WFW 2008), sense saber encara que coincidiría amb la primera visita a Espanya de Tom Waits (com sabeu, a data d´avui el californià només ha actuat a Donosti i Barcelona). 


video #3 - "Drive" (Marissa Nadler; 2014)4) Lisa Germano  - WFW2006

L´altra musa del WFW, que repetiría actuació a Mallorca després d´haver visitat el festival l´any 2003 (gràcies a Howe Gelb). Després del seu concert al novembre del 2006 al Conservatori de Palma, es va inflar a vendre discs

Per cert, va quedar pendent una col.laboració entre Lisa Germano i una altra gran dona: la nostra Mónica Fuster (www). 
A dia d´avui Lisa està molt pendent de cuidar dels seus pares, en edat avançada, però és ben segur que tard o d´hora tornarà visitar Mallorca...

Per mor d´una predilecció especial per ella, a continuació doble ració de videos-audio: un tema propi i un altre del deliciós àlbum que va gravar al seu dia amb l´esmentat Howe Gelb, Joey Burns i John Convertino (Giant Sand; Calexico)

video #4  "Lullaby For Liquid Pig" (Lisa Germano; 2003)video #5 "Crackling Water" (OP8 feat. Lisa Germano; 1997)

5) Jesca Hoop  - WFW2006


Actuació al Claustre del Convent de Muro el juliol del 2006, telonejant Hugo Race (ex-Bad Seeds)

A continuació un video (#6) de l´entrevista (amb temes en directe) que un dia abans de l´actuació a Muro li va fer Joan Vich als estudis d´ IB3 Radio:6) Carla Torgerson  - WFW2006Va costar anys de converses amb Chris Eckman, fins que finalment es va cumplir el somni de tenir Chris & Carla (membres fundadors dels imprescindibles The Walkabouts) actuant a Mallorca com a caps de cartell de la que va ser sisena edició del Waiting For Waits.

A més va ser el primer concert del festival d´estiu que se va programar a l´imponent pati d´armes del Castell de Bellver.

Aprofitant que ahir va ser el 71 aniversari del naixement de Townes Van Zandt, a continuació video (#7) d´una maravellosa versió en directe de Chris & Carla del tema "Nothing" del trobador texà (tantes vegades reivindicat al bloc Orphans Of Waits):  
7) Aroah  - WFW2006

Algú sap que va ser d´Irene Tremblay?

video #8  "El Día Después" 
8) Jen Charlton  - WFW2006Jen Charlton va actuar el febrer del 2006 al Centre de Cultura SA NOSTRA, telonejant Jason McNiff.

Vaig descubrir-la vegent una actuació seva al mític The 12 Bar, ubicat a l´igualment mítica Denmark St, que malhauradament ha hagut de tancar i traslladar-se fora del centre de Londres.


A continuació podeu escoltar el single que dona títol al seu darrer i recent àlbum:
 

video #8  "Blame It On My Family"NOTA FINAL:
Com no pot ser d´altra manera, aquesta entrada del bloc Orphans Of Waits està dedicada a tots els seus lectors de sexe masculí (que al cap i a la fi són majoria; les dones no perden temps llegint dois)


L´any que vé: tercera entrega de WOMEN For Waits...Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada