divendres, 9 de maig del 2014

La re-encarnació de Big Sunny Magnolia (Lady Taurus #12)



La primera vegada que vaig escoltar la veu de Noemí Garcíes (batejada al bloc, sense el seu consentiment, amb el nom jazzístic de Big Sunny Magnolia) va ser al cap davant del grup Gran Sol dins el cartell d´un sentit homenatge a la figura de Vic Chesnutt que varem organitzar al 2010 diversos promotors de Mallorca: el quaranta-putero Joan Cabot, Joan Andreu "Pecan Pie" (molts d´anys a tú també taure-barralet!) i Waiting For Waits; en iniciativa conjunta amb promotors de la península:



disseny: Vanessa Millet (www)





Abans d´escoltar la cançó del dia, aquí teniu una "conversa a tres bandes" (l´aportació de Francisco Albéniz vé a modo de regal d´aniversari...)

-Orphans of Waits: Feliços 34, Noemí!. I benvinguda al playlist Lady Taurus dels orfes d´en Waits. Vaja signe del zodíac tan carregat de bones veus... Si et poguessis re-encarnar en una de les cantants Taure que han sortit fins a data d´avui a aquest bloc, quina triaríes?.

  
N.G. en pose d´estar a punt de fer-lis 
un "scat singing" a Sebas i Rafa...


-Noemí Garcíes: Gràcies!. En Xisco Vich, que també és taure, i molt donat a creure en coses metafísiques, com sabràs... sempre me diu que el nostre signe té molta relació amb la gargamella...
En quan a la pregunta, crec que n'Ella Fitzgerald pesa massa dins la llista per a mi. Supòs que pel tema jazz... i l´scat singing. 
Tenc debilitat per les veus que fan d'instruments. Així que Ella és la meva elecció, si parlam de reencarnació!.

-Xisco Albéniz/Vich ens parla de Noemí:
Parece ser que Bowie comentó en una ocasión que para saber si alguien era un buen cantante, se tenían que dar dos circunstancias al mismo tiempo. La primera, que una persona al hablar, tuviera un agradable y bonito tono de voz y la segunda que estuviera dotada de un cierto "oido musical".

          ¡Tate! ¡Noemí Garcíes!


Un servidor ha tenido el placer de escuchar a la locutora y a la cantante, llegando a la conclusión de que Dios (la naturaleza para los incrédulos), le ha regalado el precioso don de una voz profunda, sensual y cargada de temperamento. Como lo que emana de su propio ser.

Para colmo los que creen en la astrología, consideran que los astros rigen el área de la garganta de los taurinos-¡felicidades
Noemí!- 

De hecho, el bueno de Tomeu Gomila se está volviendo loco a la hora de crear su personal "recopilación" de intérpretes pertenecientes a este signo zodiacal.

En el fondo, quienes utilizan el arte del engaño a través de la palabra, le han hecho un gran favor a Noemí y a todos nosotros, despachándola de la emisora de radio en la que trabajaba. El destino le obliga a dedicarse en cuerpo y alma a la música, lenguaje con el que resulta mucho más difícil engatusar a la gente.

       ¡Pero que contradicción!

Si la palabra engatusar proviniera etimológicamente de "gato":
¡Engatúsanos Noemí!, pero en el buen sentido de la palabra, ese que hace que tu forma de cantar desprenda esa elegancia y  belleza tan felinas...

(Collons Xisco: vaja regalarro li has fet!. Crec que estarà contenta!)

A més de cantar amb Gran Sol, Noemí té un projecte musical amb Joan Petit Castells anomenat Magnolia. Com demà dissabte tenen una actuació a Binissalem (19h, WineDays), amb el permís de Big Sunny Magnolia utilitzarem com a Lady TAURUS Track #12 el següent tema:



"ANYONE WHO KNOWS WHAT LOVE IS
(WILL UNDERSTAND)"
by Magnolia (Noemí & Joan)



1 comentari:

  1. Vàrem viure en directe l'enregistrament del vídeo, a l'entrada i l'escala de ca nostra. És un lloc preciós, i al vídeo encara llueix més.

    ResponElimina