dimecres, 5 de febrer del 2014

Brandy Suau pel caiman de Balham


Avui, 5 de febrer, és l´aniversari del magnífic teclista Geraint Watkins



Happy Birthday, Balham Alligator!

Geraint va oferir dues actuacions en format quartet al centre de cultura Sa Nostra dins la programació del Waiting For Waits 2009. (la versió que va escullir d´un tema de T.W. va ser "Picture In A Frame" com podeu llegir AQUÍ

La promo d´aquells concerts es va fer amb ajuda d´un preciós disseny de Sonia Paredero i el següent text promocional:

"I would file him as the missing link between Paolo Conte and Howlin´ Wolf" (Nick Lowe dixit)

La primera visita a Mallorca de Geraint Watkins presentant el seu propi projecte (molts ja el vareu veure actuar a l ´Auditòrium de Palma com a pianista de Van Morrison) (***) serà molt possiblement recordada com una de les cites de major qualitat musical dins les nou edicions que ha programat fins ara Waiting for Waits.

Watkins és un dels millors (sino el millor) pianista boogie del Regne Unit, a més d´excel.lent acordionista. Nascut al sud del País de Gal.les el febrer de 1951, inicià la seva carrera com a músic a principis dels 70 (tocant amb Juice on The Loose i amb Red Beens And Rice). 

Posteriorment va col.laborar tan en la gravació com en les gires de fins a sis albums de Dave Edmunds, a més de com a músic de sessió d´artistes com Dr. Feelgood, Rory Gallagher, John Wesley Harding, Tom Jones o l´immens John Martyn
Als 80´s, a més del seu intens treball com a músic de sessió, Watkins va formar part dels The Balham Alligators (grup de culte dins el circuit de les pub bands britàniques de l´època).
A partir dels 90´s, Geraint Watkins s´ha convertit en mà dreta de Nick Lowe (artista esperadíssim dins el cicle WFW), participant com a pianista, organista i acordianista en els seus darrers treballs. 
Martin Winning, Robert Trehern i Matt Radford, que acompanyaran Geraint Watkins en les seves actuacions al Centre de Cultura "Sa Nostra", també formen part del gruix de músics que han acompanyat Lowe en els darrers temps).
Les credencials del gal.lès s´amplíen encara més amb el seu treball amb Van Morrison (tan en estudi com en directe) i amb Bill Wyman´s Rythm Kings
Com a treballs propis: ´Watkins Bold As Love' (1997; segell Bluefive), 'Dial 'W' For Watkins' (2004; segell Proper) i un dels discs més elegants i nostàlgics del 2008:‘In A Bad Mood’ (segell Goldtop) 




Crec que els concerts van agradar molt, a jutjar per la gran quantitat de discs venuts després de les actuacions.

Aquí teniu un vídeo d´un tema que es va afagir a l´edició ´deluxe´ de l`àlbum In A Bad Mood:  
"Only A Rose", interpretada en directe amb en Colau Lowe:



 
ANÈCDOTA: record que de nit a Geraint & band els hi agradava quedar-se al Bar Bosch prenguent cafès amb llet i beguent grans quantitats de brandy. De manera que mes i mig després de la seva visita a Mallorca li vaig enviar a Londres una botella de brandy Suau com a regal pel seu aniversari. 
Aquesta va ser la seva simpàtica resposta:

(rebut el 18 de febrer de 2010)
Hi Tomeu,
been meaning to write all week to thank you for the brandy.best birthday present, but i do have to report that Bob (Robert Trehern, el seu bateria) drank most of it when we had a session at gold top studio but we had a grand ole' time and did some good recording-most of it before the brandy but we did manage one song after the brandy which is either really great or really bad-we have to wait for the dust to settle,i've got a feeling it's really good though - we'll see.
so a big thankyou again,and hope all goes well with you.
cheers ! Geraint

El proper disc de Geraint Watkins es dirà Moustique i serà publicat a finals de febrer:




Em demano si algunes de les cançons les va composar amb l´ajuda d´aquella botella de brandy Suau...



(***) Albert Clar, gran fan de Van The (Simpaticot) Man i lector compulsiu d´Orphans Of Waits, té com a tasca documental confirmar-mos si Watkins va acompanyar al grassonet lleó de Belfast al concert de l´Auditorium de 1999 o als del 2004 (o a tots ells). Al primer concert a Mallorca l´any 97 el teclista acompanyant fou Georgie Fame i al 98 (única vegada que he vist a Morrison) no tenc massa clar qui era el teclista...algú ho recorda?

4 comentaris:

  1. Un barralet ha fet els deures que li ha posat un balearico. Ja sé que jug a fora casa, però no ens mal acostumem. En Watkins aguantà quasi dos anys a VM entre el 1999 i el 2000, que fou quan vingué a Palma. Després va reenganxar-se un anyet entre el 2006 i 2007.
    Els teclistes del 97 foren Georgie Fame i Robin Aspland. El 98 repetí Georgie Fame al Hammond i també hi havia en Justin Carroll.
    Per cert el grassonet ha fet 10 concerts a Mallorca: dos concerts al Centre Nord de Valldemossa (2001), una a la plaça de toros (2002) i 7 a l'Auditorium (2 els 1998, 1999 i 2004 i el primer el 1997)
    PD: Soc simple fan den VM, però que sap on s’amaguen els professionals. http://ivan.vanomatic.de

    Albert

    ResponElimina
    Respostes
    1. Idò no em sonava gens que en "Jorgito el Famoso" fos el que vaig veure al 98 (és clar que des del galliner, els altres membres de la banda es veien ben petitons davora sa bisti d´en Pee Wee Ellis i en Van the Fat&Simpaticot Man).
      Mira que amb els anys el que recordo més nítidament és una dona pesadíssima que cada pic que acabava una cançó cridava "Gloria, Gloria, Gloria". Vols que te digui, vaig estar cotent de que es fill d´en Morris passàs olimpicament de la petició...

      Per cert Albert: no trobes que en Van te pinta de Balearico Man? (els barrals no teniu aquesta mala llet)

      Elimina
  2. Tomeu, crec que vas molt errat. És massa bo en lo seu per ser balearico. Ha de ser barralet per força

    ResponElimina
    Respostes
    1. Xerrar de futbol i de V.M. me fa automàtcament recordadr sa peli irlandesa...

      The VAN!

      mirau el video:
      http://www.youtube.com/watch?v=Gaj2vONg67I

      Elimina